Vantaa miesten maahockeyn Suomen mestari 2021

13.9.2021

Vantaa HC juhli lauantaina miesten Suomen mestaruutta. Finaalissa Helsingin Velodromilla kaatui hallitseva mestari HC Kilppari Turusta maalein 2-1. Finaali alkoi hienoisesti Kilpparin komennossa ja Sampo Hirvioja vei turkulaiset 1-0 johtoon seitsemännellä minuutilla rangaistuspilkulta. Vantaan tasoitus tuli kuitenkin vain kaksi minuuttia myöhemmin kun Mark Verdegaal iski Elmeri Rihtilän syötöstä pallon turkulaisten maalivahti Jussi Luhdan selän taakse. Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet saivat aikaan maalitilanteita ja useita lyhyitä kulmia. Mutta tulosta ei syntynyt ennen kuin viimeisellä neljänneksellä Simo Mäkelä löysi ringistä Massimo Ruohosen, joka ohjasi hienosti pallon maaliin. Vasta 16-vuotiaalle tulokkaalle Massimolle SM-sarjan avausosuma parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Loppupelin Kilppari painosti vimmatusti mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Näin Vantaalle historiallinen mestaruus !

Ensimmäistä kautta SM-sarjassa pelannut joukkue yllätti kaikki. Kausi lähti käyntiin tappiolla lopulta neljänneksi tullutta Seinäjoki Unitedia vastaan mutta se jäikin kauden ainoaksi tappioksi. Joukkue hioutui kauden mittaan vahvasti ryhmäksi joka lähes poikkeuksetta oli otteluissa vastustajaansa vahvempi toisella jaksolla. Joukkue oli tasapainoinen kokonaisuus vahvaa kokemusta, parhaassa peli-iässä olevia pelaajia sekä taitavia kovasti kauden aikana kehittyneitä omia nuoria. Kokenut puolustus auttoi erinomaista maalivahti Toni Mäki-Niskalaa pitämään vastustajan maalit vähissä. Nuori Joban Khaira pelasivat maalissa toisen välierät ABC-Teamia vastaan ja onnistui hienosti. Keskikentälle joukkueella oli laittaa vahvaa pallonhallintaa ja pelin rakentelua ja hyökkäykseen vastustajien puolustajia aktiivisuudella jatkuvasti pinteessä pitäneet pelaajat. Koko joukkue onnistui kauden mittaan erinomaisesti. Vaikka mestaruus oli todellinen yllätys, voi sitä lopulta pitää hyvinkin loogisena kun joukkueen pelisuorituksia analysoi koko kauden ajalta.